Reinier Korver

Reinier Korver (1984) was 6 jaar, toen hij voor het eerst het orgel bespeelde.
Orgellessen kreeg hij vanaf zijn tiende jaar respectievelijk van mw. Hoogendoorn en Jaco vd Werken te Werkendam.
Om de muziek-theoretische kant goed te beheersen liet hij zich inschrijven bij de Schumann-academie, eveneens in Utrecht.
Zijn praktijkdocenten tijdens deze conservatoriumstudie waren Peter van Dijk in Utrecht en Ben van Oosten in Den Haag. Bij deze docenten volgde hij ook diverse masterclasses, o.a. op het Cavaillé-Coll-orgel in Rouen. 28 juni 2012 sloot hij deze opleiding Cum laude af tijdens een examenconcert op het fameuze Wolfferts-Heijneman-orgel in de St. Maartenskerk te Zaltbommel.
Naast het orgel studeerde hij ook piano. Hiervoor volgde hij respectievelijk lessen bij Jaco van de Werken, Olga Malkina te Gorinchem en Ceacilia Boschman te Dordrecht.
Vanaf September 2006 volgde hij een aantal jaren koor- en orkestdirectie-lessen bij Patrick van der Linden te Ridderkerk.
Als dirigent staat hij voor de gemengde koren “Comt nu met Sangh” te Veen, "Con Amore" te Noordeloos en “Sjier Hasjiriem” te Werkendam. Ook is Reinier sinds november 2013 artistiek leider van Symfonisch Ensemble Negienot in Capelle aan de IJssel. Als organist, pianist en dirigent werkte hij mee aan verscheidene cd-opnames.
Ook aan orgelconcoursen nam Reinier deel: in Meerkerk, waar hij een tweede prijs won, en verschillende keren in Maassluis, aan het bekende Govert van Wijnconcours.
Naast zijn muzikale bezigheden heeft hij ruim 5 jaar gewerkt als leerling orgelmaker, in dienst van orgelmakerij J.C. van Rossum (Wijk en Aalburg).
Op 18-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste aanstelling als organist op het Blank-orgel in de N-Herv. Kerk te Andel. Momenteel is hij als organist verbonden aan de Gereformeerde Gemeente te Werkendam. Ook als koorbegeleider is Reinier regelmatig actief.
Sinds vele jaren heeft hij een goed lopende orgel- en pianoles praktijk in Werkendam en omstreken.
Samen met Mark Brandwijk vormt hij een orgel/pianoduo genaamd “Duo Virtuoso”. Ze treden regelmatig op tijdens concerten en zangavonden. Samen hebben ze hun eerste CD uitgebracht, genaamd “Together”.