Mark Brandwijk

Mark Brandwijk (1994) kreeg op 6-jarige leeftijd zijn eerste orgellessen in zijn woonplaats Krimpen aan den IJssel van Jaap den Besten. In 2006 vervolgde hij zijn lessen bij Everhard Zwart. In het jaar 2006 begon hij ook met het begeleiden van koren. Behalve orgel speelde hij hierbij ook piano. In het jaar 2007 won Mark de wisselbeker van het Feike Asma-concours en won deze ook in 2008 en 2009.

Mark is hij een veelgevraagd koorbegeleider in de Nederlandse koorwereld. Hij is onder andere vaste begeleider van de koren Young Ladies Choir ‘Hadassah’ en Jongerenkoor ‘Speranza’ onder leiding van Ria van den Noort. Ook treedt hij vaak op als begeleider bij de koren van Peter Wildeman en Martin Mans. Daarnaast is Mark regelmatig actief tijdens instrumentale concerten in verschillende settings. Mark is reeds drie keer op tournee naar Canada geweest en deed verder internationale concertervaring op in de USA, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk.

Vanaf juni 2010 bekwaamt Mark zich verder op de piano bij Mirjam IJsseldijk in Krimpen aan de Lek. Vanaf medio 2011 maakt hij deel uit van “The Martin Mans Band”. Mark werkte reeds mee aan ongeveer 100 cd-opnames en heeft inmiddels twee soloproducties uitgebracht genaamd “Markant” en “Remarkable”. Samen met Reinier Korver vormt hij het “Duo Virtuoso”. De laatste jaren heeft Mark zich steeds meer toegelegd en bekwaamd in het componeren en arrangeren van muziek.