Mannenzanggroep Sion

In 1994 gingen een aantal echtparen op Bijbelstudie weekend. Daarbij werd ook veel gezongen, ook door mannen rondom het orgel. Enkelen daarvan zaten op koren en konden een bovenstem zingen. Zij vonden dat best mooi en besloten dat meer te doen. Zij zongen soms in rusthuizen en oefenden onregelmatig. Vrienden en kennissen sloten zich aan en de groep groeide.
De eerste keer in het openbaar was in de kerk bij een bruiloft (18-11-1995, dus de oprichtingsdatum?). Het zingen werd verplaatst naar grotere zaalruimten in verzorgingstehuizen. Eerst werd er op onregelmatige tijden geoefend en gezongen. Op een gegeven moment werd besloten om wekelijks te gaan oefenen en daarna groeide de zanggroep snel. De naam werd "Mannenzanggroep Sion" .

De muzikale leiding is in handen van twee dirigenten, zijnde Leo Meijvogel en Aldert-Jan van Duijn. De begeleiding is in handen van een prima organist, Dirk v. Duijvenbode, die inmiddels al vele orgels bespeeld heeft in diverse kerken. De groep bestaat op dit moment uit 120 mannen maar voor jonge mannen is er altijd plaats.
Op dit moment zijn er van de zanggroep zeven professioneel opgenomen CD's in omloop.
Het liefs zingen wij in de Oude Kerk op de Boulevard in Katwijk aan Zee.

Want bij U is de bron des levens, in uw licht zien wij het licht. (Ps. 36:10)