Het Hollands Jongerenkoor

Het Hollands Jongerenkoor is het grootste christelijke jongerenkoor van Nederland. Het koor werd opgericht in 2010 en het breidt nog steeds uit. We repeteren in diverse regio’s en onze koorleden komen dan ook uit het hele land. De generale repetities zijn altijd op een centrale plaats in Nederland.

Ieder jaar hebben wij een nieuw repertoire dat we uitvoeren in diverse monumentale kerken, maar ook in concertgebouwen, zoals De Doelen in Rotterdam en het Concertgebouw in Amsterdam. Onder leiding van Peter Wildeman zingen we christelijke liederen, psalmen, maar ook klassieke stukken. Daarbij worden we ook begeleid door diverse musici. Onze concerten zijn altijd ten bate van goede doelen.

Het Hollands Jongerenkoor maakt ook diverse reizen. Daartoe behoort niet alleen onze twee- of driedaagse concertreis, maar ook een wintersportreis en een zomertrip. Het is telkens weer een genoegen om in een ontspannen sfeer onze muziek ten gehore te brengen voor het buitenlandse publiek. In de voorgaande jaren hebben wij bijvoorbeeld reizen gemaakt naar Londen, Parijs en Keulen, maar ook naar Oostenrijk en Israël. Tijdens deze vakanties genieten we van een combinatie van muziek, ontspanning en (Bijbelse) cultuur.

Wellicht tot ziens op onze concerten!