Gerlinda van den Berg

Gerlinda van den Berg (1983) begon haar muzikale loopbaan op 12- jarige leeftijd met pianospelen. Ze kreeg les van Herman Riphagen uit Heerde die haar opleidde tot een studie aan het conservatorium. Ze vervolgde haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marjes Benoist en het Brabants conservatorium waar ze in 2005 afstudeerde als Docerend Musicus bij Joop Albracht. Daarnaast studeerde ze af in de specialisatie kamermuziek.

Naast pianospelen begon ze ook met het bespelen van de panfluit. Ze kreeg op haar 13e les van Gerard Rijken van Olst en later bij Noortje van Middelkoop die haar voornamelijk het klassieke repertoire bijbracht. Omdat de panfluit een volksinstrument is van roemeense afkomst, heeft ze zich ook georiënteerd op deze muziek. Ze volgde lessen bij de roemeense virtuoos Nicolae Pîrvu.

Door het bespelen van twee verschillende instrumenten is Gerlinda een veelzijdig musicus geworden. Ze musiceert in een aantal duo's, werkt samen met diverse musici en geeft concerten in binnen- en buitenland. Ook heeft ze verscheidene CD's op haar naam staan. Gerlinda volgde diverse masterclasses zoals het 'Internationale Sommercampus' in Rostock en de 'Internationale masterclass voor liedduo's' aan het Conservatorium van Amsterdam bij Rudolf Jansen en Andreas Schmidt.

Tevens is Gerlinda als docente muziek - en ckv verbonden aan het Driestar College in Gouda. In 2010 studeerde ze af als Docent Muziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.